gondolati tér

Knowhere blog

Knowhere blog

Ilyenkor úgy szégyellem magam...

2014. október 13. - Knowhere agent

http://444.hu/2014/10/13/ilyen-a-kis-mindennapi-rasszizmus/

Egy ilyen (egyébként jól és ügyesen megírt) történet után mindig rosszul érzem magam, mert bár én nem szeretem a rasszizmust és elvi szinten tiltakozom is ellene, de amikor abba a helyzetbe kerülök, hogy választanom kell a buszon ki mellé ülök/állok, nekem is megakad egy pillanatra a mozdulat. Hiába, az ösztönök, a társadalom és a közeg, meg a család,  tudat alatt belém nevelték, hogy tartsam távol magam... sajnálom, hogy bárkinek is így kell megélni a mindennapokat. Remélem sikerül egyszer nekem is levetkőznöm a passzív előítéleteimet is, és nem csak a szavak szintjén leszek antirasszista...

A bejegyzés trackback címe:

https://knowhere.blog.hu/api/trackback/id/tr656787149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CatDogYesNo 2014.10.13. 19:10:24

Ahogy a csaj nekifutott az is egy kicsit álságos ezzel a "nagy fehér tesvír" dumával, meg érzelmi túlfűtöttséggel. De piros pont amiért bátran beleállt a várható ütésváltásokba és hogy egyáltalán felvetette a témát.
Azért mindezzel együtt sem volt egy forradalmi szöveg.

A mai nap további, de nem elhanyagolható tapasztalata, hogy nem szabad kommenteket olvasni. Youtube-on, Facebook-on, meg úgy általában. Majdnem mindegyik után meghal bennem egy kis darab emberi jóérzés.
süti beállítások módosítása